dimecres, 28 de gener del 2015

Els del Circ ens han avançat: Les pèrdues d'aigua del Jardí Vertical han rovellat els accessos a la Tabacalera

Reproduïm, amb la seva autorització, l'article que avui publica el Circ de Tarragona (els peus de fotos son nostres):


Les pèrdues d'aigua del Jardí Vertical han rovellat els accessos a la Tabacalera

dimarts 27 de gener de 2015 

L'Ajuntament de TGN assegura que "va haver un problema en la construcció". En els propers mesos també farà una neteja integral de tot el complex

Entrada al M2 tota plena d'excrements de coloms
Entrada al M2 tota plena d'excrements de coloms
Foto del Circ de Tarragona
La Tabacalera va camí de convertir-se en un maldecap per a l'Ajuntament de Tarragona. Per l'estat d'abandonament de la major part del complex, però també per la imatge de brutícia i deixadesa que acompanya els accessos al Magatzem 1, just al costat del Jardí Vertical, la icona amb que la ciutat es presenta com a smart city.
Només cal anar-hi i comprovar que tant el terra com les parets estan plagades d'excrements de coloms que habiten a dalt de tot del jardí. És la imatge freqüent que es troba un visitant quan vol accedir al Magatzem 1, on hi ha les oficines dels Jocs del 2017, el Servei Municipal d'Ocupació i la Capsa de Música. Al Magatzem 2, l'altre edifici que està sent usat (quatre estan tancats i abandonats) s'hi troba l'Arxiu Municipal.

Entrada a on hi és el rètol dels JJMM 2017 ple de regalims d'excrements
Entrada a on hi és el rètol dels JJMM 2017 ple de regalims d'excrements.
Foto del Circ de Tarragona
L'Ajuntament té en propietat la Tabacalera des de fa 7 anys, i és conscient que hi ha d'actuar d'urgència. "Es netejarà tota la Tabacalera a principis de març", ha explicat al Circ el regidor de Neteja, Joan Sanahujes. La intenció del consistori, segons Sanahujes, és fer-ho a través d'un pla d'ocupació, i si no fos possible, s'optaria per subcontractar l'obra.
El cost rondaria els 50.000 euros; una quantitat que encara no s'ha concretat perquè a hores d'ara encara s'està avaluant l'operació. "Hi haurà una feinada perquè hauran d'entrar màquines", ha recordat el regidor. Des de l'Ajuntament també s'ha informat que en una primera fase ja es van tancar totes les finestres dels edificis abandonats perquè no s'hi pogués accedir, malgrat que de tant hi entren lladres i s'emporten fil de coure. 

Visió general M1
Visió general M1
Foto del Circ de Tarragona
El Jardí Vertical té un problema de construcció
El regidor Sanahujes ha reconegut també que "va haver un problema en la construcció del Jardí Vertical". Segons ha pogut saber El Circ, es tracta de l'aigua que cau del Jardí, i que hauria rovellat les nombroses tanques que delimiten el perímetre d'entrada al Magatzem 1 de la Tabacalera. L'edil, però, no ha concretat quan es va detectar la fuita d'aigua tòxica que ha acabat malmetent les tanques.
Des de fa més d'un mes, un treballador de l'empresa Urbaser, l'empresa que gestiona totes les zones verdes i també el manteniment del Jardí, pinta, una a una, cadascuna de les tanques. Resulta paradoxal com els problemes d'un equipament intel·ligent han de ser solucionats a l'estil tradicional.

Operari pintant manualment les reixes rovellades pel aigua del jardí smart
Operari pintant manualment les reixes rovellades pel aigua del jardí smart
Foto del Circ de Tarragona
Però segons ha pogut comprovar El Circ, la feina està sent més complicada perquè no només li cau aigua del Jardí, sinó també la que llancen les màquines de neteja que hi passen cada dos o tres dies. Barrejada amb els excrements dels coloms, s'enganxa a les barres i llavors abans de pintar cada tanca, primer s'han de netejar a consciència.
En principi, segons Sanahujes, les deficiències que haurien provocat aquesta pèrdua d'aigua ja venen de quan es va construir, i que el consistori no ha de pagar ni un cèntim: "Es paga amb l'aval que va deixar l'empresa constructora", ha manifestat Sanahujes. L'empresa constructora va ser Vicsan, actualment en fallida.